Amiről nem szólnak a hírek-hogyan úszd meg az influenzajárványt?

0

Bejelentették, így hivatalosan is kezdetét vette az influenzajárvány. Pedig már egy-két hónapja ijesztegetik az embereket a közelgő járvánnyal, buzdítanak a védőoltásra. Ennek ellenére sokan nem adatják azt be.

Szerencsére az esetek túlnyomó többségében a rossz közérzeten kívül más  nem marad vissza a fertőzés kiállása után. Minden évben ez a program, a hivatalos szervek buzdítanak, az emberek többsége pedig fittyet hány-érthető és ismert okok miatt. A védőoltások mellékhatásaitól való nem megalapozatlan félelem minimum óvatosságra sarkall.

Nos a kérdés az, hogy meg lehet-e úszni az influenzát védőoltás nélkül? Szerencsére a válasz igen. Adódik a következő kérdés: hogyan? A tájékozottsági szinttől függően jönnek a válaszok: bőséges folyadékbevitel, több gyümölcs-és zöldségbevitel, több probiotikum, sok C-vitamin, kevesebb stressz, sok mozgás, jobb alvás… Ez nem más, mint parasztvakítás. A felsorolt javaslatok fontosak egy kiegyensúlyozott, jobb közérzetet biztosító élethez, de nem elégségesek még ehhez sem. Az influenzajárvány elkerüléséhez pedig végkép elégtelenek.

Az igazi megoldás az elegendően magas D-vitaminszint biztosítása! Hogy miért nem ezt reklámozzák hivatalos és nem hivatalos tanácsadók, abba most nem érdemes belemenni. De a napnál világosabb összefüggést, hogy influenzajárvány mindig az adott félteke telén következik be, mindig előbb az északi országok érintettek, nem nehéz észrevenni. Azt is érdemes tisztázni, hogy az influenzavírus nem repülőn érkezik, nem az utazók közvetítik, hanem az itt van velünk folyamatosan.

Csak nyáron, amikor az immunrendszerünk a relatíve sok D-vitamin miatt csúcsra jár, szóba sem áll az influenzavírussal. Szegénynek meg kell várni a telet, mire elfogy a nyáron termelődött D-vitamin és el kezdhet garázdálkodni. Így a megelőzés pofon egyszerű, ne hagyd lecsökkenni a D-vitaminszintedet, szedjél  akár folyamatosan D-vitamint! Persze így a megelőzés túl egyszerű és nagyon olcsó lenne, mi lenne a vakcinagyártókkal, ill. mi lenne az egész influenzaiparággal…? Nos ezek a nehéz kérdések.

Ha még nem késő, és szeretnéd megvédeni magad, óva intelek a hivatalos D-vitaminadagolási javaslatok követésétől. Azok ugyanis olyan alacsonyak, hogy csak az angolkórtól mentenek meg, másra nem alkalmasak. Ha jót akarsz, szedj legalább 5-10.000 NE D-vitamint, ne csak télen, és szólj a szomszédodnak is!

Véleményed, kérdésed van? Szólj hozzá Te is...