Porckorongsérv egyedülálló kezelése és rehabilitációja

0

 

Porckorongsérv egyedülálló kezelése és rehabilitációja

 

  1. Vizsgálat
  2. Kockázatelemzés és életviteli tanácsadás
  3. Komplex kezelés

– Gyulladáscsökkentésgerincserv_mutet

– Fájdalomcsillapítás

– Relaxáció

– Manuálterápiás kezelés

– Gerincnyújtás

– Speciális gyógytorna

 

4. Rehabilitáció és utánkövetés

– Biorezonanciás kezelés

– Lézerkezelés

– Mágnesterápia

– Speciális porckorong tápláló készítmények

– Gyógytorna kontroll

– Gyógyászati segédeszközök

 

A porckorongsérv ( discus hernia) az egyik leggyakoribb mozgásszervi elváltozás. A felnőtt lakosság közel egyharmadát érinti, de a tünetmentes emberek között végzett képalkotó vizsgálatok náluk is  jelentős elterjedését igazolják.

A jellegzetes elhelyezkedésű fájdalom, a kisugárzás, zsibbadás a leggyakoribb tünetei a betegségnek.

Oka a csigolyák közti porckorongok szerkezetében bekövetkező elfajulás. A porckorong közepén elhelyezkedő kocsonyás anyag kitüremkedik a külső rostos gyűrűn és nyomja az ideggyököt.

Leggyakrabban az ágyéki IV-V-ös, ill. az V. ágyéki és a I. keresztcsonti csigolya között alakul ki. Előfordulhat széklet-vizelet zavar, bénulásos tünet vagy csillapíthatatlan fájdalom. Ezek a tünetek idegsebészeti beavatkozást igényelnek.

Ha átszakad a külső rostos gyűrű, akkor már nem lehet műtét nélkül visszafordítani a folyamatot, ez a kiszakadt sérv.

Szerencsére azonban a betegek többségében a porckorongsérv jól kezelhető és javarészben gyógyítható. Ehhez speciális szaktudás szükséges. Nálunk mindent megtalál a porckorogsérv kezeléséhez és gyógyításához.

Az első találkozás során részletes kikérdezés, a korábbi vizsgálati eredmények értékelése, a porckorongsérv kialakulásában és fenntartásában szerepet játszó tényezők meghatározása, minden részletre kiterjedő manuálterápiás vizsgálat történik.

 A beteg állapotától függően fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő kezelések indulnak. Ez történhet akupunktúrával, lézerrel, ill. biorezonanciával, kíméletes masszázzsal és gerincnyújtással. Ha a beteg állapota lehetővé teszi, akkor manuálterápiás kezelés történik. Ennek során a mozgásukban blokkolódott csigolya szegmentek, elmozdult és rossz helyzetben rögzült képletek helyretétele, a túlfeszült izmok nyújtása történik.

A kezelés központi eleme egy speciális gyógytorna sor, mely nemcsak a tünetek enyhítésében, hanem a hosszútávon is fenntartható tünetmentesség elérésében is fontos szerepet játszik. Ennek precíz begyakorlása is része porckorong kezelő programunknak.

Rendelőnkben lehetőség van az otthoni, munkahelyi, vezetés közbeni ideális testhelyzet fenntartását biztosító segédeszközök megvásárlására is.

Ugyancsak biztosítani tudjuk a porckorong tápanyag ellátását javító speciális táplálék kiegészítőket, vitaminokat.

Porckorongsérves betegeink folyamatos orvosi felügyelet mellett gyógyulhatnak. Az otthon végzett gyógytorna, az ergonómiai stabilitás kialakítása, a speciális porckorong tápanyagok megteremtik a lehetőséget a gyógyulásra. Időszakos kezeléseink, fokozzák a gyógyhatást, lehetővé téve akár a teljes gyógyulást és a fájdalommentes életet.

 

Bővebben itt is olvashat a porkorongsérv kezelésünkről