Nyakunkon az allergiaszezon! Hatékony, szakszerű kezelés rendelőnkben.

0

A tavasz beköszöntével virágba borulnak a fák, a bokrok, és a levegőben megjelennek a sokak által rettegett virágporok, a pollenek, melyek még ősszel is sok szenvedést képesek okozni az allergiásoknak.

Magyarországon februártól a barkás növények – például a mogyoró és a nyír – bocsátanak polleneket a levegőbe, ezek jelentősége azonban csekély, allergiát okozó hatásuk hazánkban nem számottevő.

Az „igazi” pollenszezon kezdete április, ekkor kezdenek virágozni a pázsitfűfélék és a velük közeli rokonságban álló gabonafélék. A fűfélék a legtöbb pollent májusban juttatják a levegőbe, egy időben a kanadai nyár vattaszerű termésének hópehelyszerű szállingózásával, így alakult ki az a tévhit, hogy ez utóbbi okozza az allergiás tüneteket.

A pollenek egyrészt szénanáthás, másrészt asztmás tüneteket okozhatnak, ezért nagyon fontos, hogy mind a szénanátha, mind az asztma kezelésére gondoljunk ebben az időszakban.

Nem árt észben tartani azt sem, hogy a „csak” szénanáthával kezelt betegek jelentős részének a pollenszezonban vannak – elsősorban éjszakánként és fizikai terhelésre (futás, lépcsőn járás) – asztmás tünetei is.

Ha szeretnéd megelőzni, vagy szabadulnál az allergiától olvass tovább az allergiakezelésünkről itt.

Véleményed, kérdésed van? Szólj hozzá Te is...