AFA alga vagy Klamath-tavi kék-zöld alga: 2. rész

0

Az AFA alga fehérjéi különösen könnyen hozzáférhetőek a szervezet számára-könnyen emészthetőek, gyorsan felszívódnak, ezért rendkívül táplálóak, ilyen hatást csak a szuperfoodok képesek gyakorolni testünkre. Ez a szuper hatás a kiemelkedő nehézfém-eltávolító képességgel kiegészülve egyedülállóan értékessé teszi az AFA algát.

Fikocianintartalma gátolja bizonyos rákos sejtek burjánzását, csökkenti a vastagbélgyulladást és egyéb gyulladásos folyamatokat, segíti a májműködést, fokozza az őssejtképződést.

A kakaóhoz hasonlóan nagy mennyiségben tartalmaz feniletilamint (PEA). Ez a vegyület a mellékvesében és az agyban termelődik. A figyelem és az éberség fenntartásáért felelős. A boldog emberek agyában is nagy koncentrációban található meg. Szerelemhormonnak is nevezik, a szerelemmel járó felfokozott lelkiállapot előidézője. Ez az anyag termelődik aerobik során, ill. a hosszútávfutók agyában is.

Így amikor kakaót iszunk vagy AFA algát eszünk, akkor is megnő agyunk PEA-szintje, ha ennek más külső oka nincs is. Ezzel fokozza a koncentrációt, még figyelemhiányos betegeknél is.

Kiemelkedő hatással van a depresszió oldására is. Tartósan lehet szedni, nem alakul ki hozzászokás, nincs mellékhatása.

Az AFA alga csökkenti az étvágyat, segíti a fogyást.

Az AFA alga kiemelkedően gazdag bioaktív vasforrás, vegetáriánusok számára jó lehetőség a vashiány kivédésére.

Az AFA alga gazdag DNS- és RNS-forrás, melyek vírus-, gomba- és mikrobaölő hatásúak. Emésztőrendszerünk kivonva ezeket az alkotórészeket, saját károsodott szövetei pótlására használja fel.

Az AFA alga az enzimek valóságos kincsestára! Ezek segítenek nekünk az emésztési folyamatokban, javítva az anyagcserénket.

Az AFA alga hihetetlenül gazdag karotinoidokban. Minél több karotint eszünk, annál tovább élünk! A béta-karotin aktiválja a csecsemőmirigyet és az immunrendszert, gátolja az egészséges sejtek daganatos sejtekké történő átalakulását.

Az AFA serkenti a csontvelői őssejtek vérbe és agyba jutását, így agyvérzés, sztrók után az agysérülés helyreállításában, a kiesett funkciók, bénulások javulásában is komoly szerepet játszhat.

Vizsgálatok bizonyították, hogy ha hosszabb időn keresztül fogyaszt valaki AFA algát, akkor az ölősejtjei könnyebben kijutnak a szövetekbe, ahol elpusztítják a károsodott sejteket. Ezt csak a ginkgolevél és a zöld tea tudja az AFA algán kívül.

Az AFA alga fehérjéi hatástalanítják a HIV- és az Ebola vírust is. Akadályozzák a vírus sejtekbe való bejutását. Ez a hatása a cianovirin –N tartalmához kapcsolódik.

Az AFA szuperfood zsírtartalmának 50 százaléka omega-3 zsírsav, ami a legkomolyabb gyulladáscsökkentő hatású vegyületek egyike. Szerepet játszik az idegrendszer fejlődésében, megfelelő működésében, a látásban, a spermiumok épségének megőrzésében. Javítja a betegek hangulatát, keringését, gátolja a prosztata-, hasnyálmirigy- és vastagbélrák kialakulását. Minél többet eszel belőle, annál egészségesebb leszel és annál tovább élsz.

Véleményed, kérdésed van? Szólj hozzá Te is...