Szív- és érrendszeri szűrővizsgálat

Előzze meg Ön is egy egyszerű, fájdalom mentes szűrővizsgálattal a szív-és érrendszeri betegségek kialakulását, tovább romlását!

 

2016.02.01-től praxisunk rendelkezésére áll egy új korszerű vizsgálati eszköz, mely lehetőséget biztosít a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának idejében történő felfedezésére.A készülék a német csúcstechnológia terméke.

Segítségével percek alatt fel tudjuk mérni a páciensek érrendszerének valódi állapotát. Képet kapunk az érelmeszesedés mértékéről, az erek rugalmasságáról, ill. rugalmatlanságáról, mely a szív-és érrendszeri megbetegedések (érelmeszesedés, szívinfarctus, stroke, magas vérnyomás, érelzáródások) nagyon korai és érzékeny mutatója. Ilyen korai stádiumban más módszerek még nem képesek felfedezni a kórjelző elváltozásokat. 

Miért fontos ismernünk érrendszerünk valódi állapotát?

Sajnos a szénhidrátdús táplálkozás, a D-, ill. K2-vitaminhiány és a mozgásszegény életmód miatt már csecsemőkorban megkezdődik az érelmeszesedés folyamata. Ennek során szervezetszintű gyulladás jön létre, melynek hatására az ereket borító belhártya (érendothel) hibásan működik. Ennek következménye lesz az endothel sérülése és a vér alakos elemeinek kitapadása, érfali plakk képződése. A folyamat hosszú éveken-évtizedeken keresztül tünetmentesen, de folyamatosan zajlik és a teljes érrendszert érinti. A plakk növekszik és beszűkíti az ereket, így csökken a szövetek oxigénnel és tápanyaggal való ellátottsága. A problémák akkor jelentkeznek, amikor a szűkület elér egy kritikus méretet és a szöveti tápanyag ellátás nagy mértékben lecsökken. Ez fájdalmakkal jár, ill. csökken a fizikai teljesítőképesség, terhelhetőség. Néha a plakk megreped, bevérzés keletkezik benne és teljesen elzárja az eret. Ha ez a koszorús ereken történik, akkor szívinfarctus, ha az agyban, akkor stroke keletkezik. Ezek a vezető halálokok, ill. ha túléli a páciens, nagyon gyakran maradandó szervkárosodás, rokkantság a végállapot. Ezek a szörnyű betegségek ideje korán történő szűrés segítségével megelőzhetővé váltak.

Kiknek érdemes érrendszeri szűrésre jelentkezni?

–  30 éves életkor felett mindenkinek javasolt;

– akik stresszes körülmények között élnek és dolgoznak;

– akik túlsúlyosak vagy elhízottak;

– akiknek magas a vérnyomása;

– akiknek magas a koleszterin- és/vagy a triglicerid szintje;

– akiknek családjában előfordult magas vérnyomás, vagy szívbetegség, cukorbetegség;

– akinek bármilyen érbetegséggel összefüggésbe hozható panasza van.

Érrendszeri betegséggel diagnosztizált betegek szűrése nem indokolt, mert a vizsgálat nem jár

esetükben többletinformációval. Azonban alkalmas lehet a szűrés a gyógyszeres kezelés

hatékonyságának megállapítására, hozzájárulhat az optimális kezelés kiválasztásához, az alkalmazott terápia monitorizálására.

Hogy zajlik a vizsgálat?

vizsgalatA komputerhez kapcsolt mérőkészülék segítségével a felkarokra és a bokákra 4 db vérnyomásmérő mandzsettát helyezünk. A precíz mérés során nemcsak a vérnyomást, hanem az erekben végighaladó pulzushullámot is rögzíti, majd elemzi a készülék. A néhány perces folyamat végén megkapott adatsor elemzésével nagyon pontos képet kapunk az érrendszer állapotáról, annak rugalmatlanságáról, a nyomásviszonyokról, stb. Nagyon korán tetten érhetőek a még tünetmentes érrendszeri elváltozások és megfelelő kezeléssel, életmódváltással ezek a folyamatok megállíthatók, visszafordíthatók. Így jó eséllyel elkerülhetők a súlyos szív- és érrendszeri megbetegedések, mint pl. stroke, szívinfarctus, végtagi érelzáródás, stb.

 

Előzze meg Ön is egy egyszerű, fájdalom mentes szűrővizsgálattal a szív-és érrendszeri betegségek kialakulását, tovább romlását!

 

Szeretne bővebb tájékoztatást kapni és jelentkezni a kezelésre?

Üzenjen nekünk, hogy részletes tájékoztatást adhassunk.


  Név (kötelező)

  Email cím (kötelező)

  Telefonszám: (kérjük megadni)

  Telefonos visszahívást…

  Tárgy

  Írja ide a képen látható kódot:
  captcha

  Üzenet

  Kulcsszavak: Szív- és érrendszeri szűrővizsgálat, érrendszer, érelmeszesedés állapotfelmérése.

  Új réteg…