Az első alkalommal egy orvosi vizithez hasonlóan a panaszai, problémái elmondását és azokat érintő kikérdezést követően egy fizikális vizsgálat történik, mely során gerincének, ízületeinek, izmainak mozgását, állapotát, helyzetét, eltérését mérjük fel. A talált elváltozásokat összevetjük a gerincéről korábban esetleg készült röntgen, CT, MR- felvételekkel. A diagnózis megalkotását követően, amennyiben problémája manuálterápiával kezelhető, megkezdődik a terápia.
Előfordulhat, hogy a kezelhetőség eldöntéséhez új, vagy kiegészítő képalkotó vizsgálat eredménye szükséges, akkor azok elvégzésére javaslatot teszünk.

A kezelések során különböző technikákat, fogásokat alkalmazunk, melyek segítségével az ízületek visszafordítható mozgáskorlátozottságát (blokkját) csökkentjük vagy szüntetjük meg, hogy az ízület visszanyerje funkcióját. Ezek nyújtási, kimozgatási fogások. A technikák kivitelezésekor időnként hallani egy roppanást, mely olyakor, de nem minden esetben, az ízület helyre kerülését kíséri.

Posted in: Manuálterápia