Szuperfoodok-szuper táplálékok

0

Ebben a hírlevélben egy újabb mini sorozatot indítok, melynek főszereplői a szuperfoodok vagy szuper táplálékok. A sorozatból megismerheted ezeket a csodálatos növényeket, megismerheted gyógyhatásaikat, tippeket kaphatsz a beszerzésükhöz.

Egészségtudatos életmóddal, a fenntartható növekedéssel, a jövő élelmezési kihívásaival foglalkozó kiadványok, hírek gyakori szereplője a superfood kifejezés. magyarul szupertáplálékot jelent. Az elnevezés sokat sejtető, de az igazi jelentését és a szavak mögött meghúzódó valódi tartalmat csak kevesen ismerik. Most megismerheted azokat a különleges táplálékokat, melyek beszerzésével és fogyasztásával komoly egészségügyi haszonra tehetsz szert. Nézzük, mely táplálékok a legegészségesebbek!

  1. csoport: élő, nyers növényi táplálékok. A mindennapi táplálkozásunk fontos elemei. Idetartozik a legtöbb zöldség, gyümölcs, olajos mag és dióféle, csírák, fűfélék, tengeri hínár, fűszernövények, erjesztett ételek (pl. savanyú káposzta).
  2. csoport: szupertáplálékok: nem csupán egy, hanem tucatnyi jó tulajdonságuk van. Pl. a goji bogyó teljes értékű fehérjét, immunerősítő poliszacharidokat, májtisztító betaint, öregedésgátló szeszkviterpéneket, antioxidánsokat, nyomelemeket tartalmaz.
  3. csoport: szupergyógynövények: sok jó élettani hatás mellett adaptogén és tonizáló hatásúak. Az adaptogén hatás azt jelenti, hogy segítik a szervezet alkalmazkodóképességét az előnytelenül megváltozott környezeti körülményekhez alkalmazkodni. Erősítik az immunrendszert, a szívet, májat, vesét, segítik a sejtek megújulását. Ide tartozik pl. a macskakarom, mely fokozza boldogságérzetünket, javítja a vírusokkal szembeni ellenállóképességünket.

Egészségtudatos táplálkozással egyszerre jutunk hozzá a testünk jólétéhez szükséges tápanyagok széles skálájához, miközben segítségükkel megőrizzük egészségünket.

A szupertáplálékok különleges tagjai az élelmiszereknek. Egyszerre táplálnak és gyógyítanak, hihetetlen koncentrációban tartalmazzák az egészséges tápanyagokat. Ezért testünkre gyakorolt hatásuk jóval erőteljesebb, mint bármi más élelmiszeré.

Szinte minden belső szervünk számára ideális tápanyagforrást jelentenek, segítségükkel visszaállíthatod szervezeted kibillent egyensúlyát is.

Ha ezeket eszed, könnyedén megtarthatod a testsúlyodat is.

Segítenek a méregtelenítésben is.

Az mellett, hogy rendkívül finomak, kiválóan erősítenek, fokozzák az immunrendszer hatékonyságát, növelik a boldogsághormon termelést, javítják a szexualitást, lúgosítanak.

Kiváló forrásai a fehérjéknek, ásványi anyagoknak, esszenciális zsírsavaknak.

Szupertáplálékok fogyasztásával kevesebb és kisebb mennyiségű étkezéssel is hozzájuthatsz a szükséges tápanyagok teljes palettájához.

Véleményed, kérdésed van? Szólj hozzá Te is...