A nagy mennyiségű cink csökkenti a megfázás időtartalmát

0

Az Open Respiratory Medicine Journalban közölt vizsgálat alapján azoknál a személyeknél, akik 75 mg-nál több cinket fogyasztottak naponta, jelentősen csökkent a megfázás időtartama.

Azoknak, akik nagy mennyiségű cinket fogyasztottak a megfázás alatt, a nátha lefolyási ideje 42 százalékkal csökkent, míg a 75 mg-nál kevesebb cink bevitele nem okozott szignifikáns változást.

Dr. Harri Hemila, a Helsinki-i Egyetem dolgozója több kutatást is végzett, melyek kimutatták, hogy csak a cink-acetát naponként több mint 75 mg-os fogyasztása csökkenti ilyen nagymértékben a közönséges nátha lefolyási idejét. Az egyéb cink-sók esetében csak húsz százalékos a javulás, míg kisebb mennyiségben fogyasztott cink esetében nem rövidült le a megfázás lefolyási ideje.

Hajrá, készüljünk fel az iskolakezdésre, mert azzal párhuzamosan elkezdődik a náthaszezon is. Töltsük fel szervezetünket és készleteinket is jó minőségű cinkkel. Sajnos a cink-acetát gyógyszer formájában Magyarországon nem hozzáférhető, csak a cink-glukonát elérhető./ http://etrendvilag.hu/webaruhaz/taplalekkiegeszitok/nyomelemek/cink-30-mg-90-db/

Véleményed, kérdésed van? Szólj hozzá Te is...