Mentsd meg magad a szívhaláltól!

0

Belegondoltál már abba, hogy mekkora az esélyed arra, hogy szívhalálban (szív-és érrendszeri halálban) halj meg? Ha a pontos statisztikai adatokban nem is vagy naprakész, annyit biztosan tudsz, hogy nagy az esélyed. Elég csak arra gondolnod, hány rokonod, barátod vagy ismerősöd kapott infarktust, trombózist, sztrókot és hányan haltak bele? Hány szívbeteget ismersz? Ma Magyarországon minden második haláleset szív-és érrendszeri megbetegedésre vezethető vissza. Ezzel a több, mint 50 százalékos gyakorisággal dobogós helyen állunk világviszonylatban is.

Mi az oka ennek a szomorú statisztikai eredménynek?

Lehetne ködösíteni, ahogy az orvostársadalom teszi, de attól még nem tudod elkerülni a sorsodat. Szembe kell nézni a tényekkel. Ha vállalod a szembesítést, akkor tudok olyan javaslatokat és segítséget adni, mellyel megmentheted a szívedet.

 

Milyen betegségek vezethetnek szív-és érrendszeri halálozáshoz?

érelmeszesedes

A legfontosabb alapbetegségek az érelmeszesedés, a magas vérnyomás, a cukorbetegség, a túlsúly és elhízás, véralvadási zavarok, ritmuszavarok, szívbillentyűhibák, vesebetegségek, egyéb szívbetegségek, idősebb életkor. Ha ezek közül egyet vagy többet magadénak tudhatsz, akkor jó ha tudod, hogy komoly fenyegetettségben élsz.

Miért halnak előbb a magyarok?

Jogosan teszed fel a kérdést, hogy a még jobban elhízott németek és amerikaiak, akik ugyanolyan betegek, miért élnek tovább? A válasz a megelőzésben rejlik. Nekik fontos, hogy időben kiderítsék a kockázati tényezőiket, mert így lehetőséget kapnak a változtatásra, a rossz folyamatok megállítására, visszafordítására. Rendszeresen elmennek szűrővizsgálatokra. A szűréseket népszerűsítik, a részvételt a biztosítók fizetik. Megéri nekik milliárdokat költeni erre, mert új esélyt kapnak az életre.

Ha neked is fontos a szív-és érrendszered állapota,

gyere el hozzánk és vizsgáltasd meg magad!

 

Mindössze 8000 forintot kell fizetned egy csúcstechnológián alapuló, kardiológusok által is elismert és támogatott vizsgálatért.

 

A gyors, egyszerűen kivitelezhető érvizsgálat eredményeképpen megtudhatod, hogy:

 • van-e ritmuszavarod;
 • mekkora a szisztolés, ill. a diasztolés vérnyomás a két karodban és a két lábadban;
 • mekkora a különbség a vérnyomásértékek között;
 • mekkora a boka-kar indexed;
 • milyen mértékű az érelmeszesedési folyamat az artériáidban;
 • milyen a pulzushullám-terjedési sebességed;
 • milyen az érfalad rugalmatlansága;

Mikor javaslom a vizsgálatot:

 • ha elmúltál 30 éves;
 • stresszes körülmények között élsz és dolgozol;
 • túlsúlyos vagy elhízott vagy;
 • magas a vérnyomásod;
 • magas a koleszterin- és/vagy a triglicerid szinted;
 • családodban előfordult magas vérnyomás, vagy szívbetegség, cukorbetegség;
 • bármilyen érbetegséggel összefüggésbe hozható panaszod van.

A vizsgálattal nemcsak az érrendszeri kockázati tényezőidet tudom felmérni, hanem alkalmas lehet a szűrés a gyógyszeres kezelés hatékonyságának megállapítására, hozzájárulhat az optimális kezelés kiválasztásához, az alkalmazott terápia nyomon követésére is.

Hogy zajlik az érvizsgálat?

Vízszintes testhelyzetben négy mandzsetta kerül a bokáidra, karjaidra. Egy számítógép vezérli a méréseket. Nemcsak a vérnyomást, hanem a pulzushullámot is elemzi. A mérés végén precíz képet kapsz az érrendszered állapotáról, az érfalak rugalmatlanságáról. Nagyon korán fény derülhet a még tünetmentes érrendszeri betegségekre. Ezek az elváltozások megfelelő életmódváltással, bizonyos gyógyszeres beavatkozásokkal visszafordíthatók.

A vizsgálat végén az eredményt kinyomtatva kézhez kapod. Ha van rá igényed, akkor a szükséges változtatásokhoz is kaphatsz orvosi tanácsokat. A hozzávalókat is beszerezheted kedvezményesen.

Véleményed, kérdésed van? Szólj hozzá Te is...