Lehet-e az agy működését serkenteni?

0

Az agy működése nagyon bonyolult folyamat. Bár sokat tudunk róla, tudásunk valószínűleg még nagyon csekély a működés minden aspektusának megértése szempontjából. Így kérdéseinkre többnyire nem kapunk pontos válaszokat és a válaszok egy része is ellentmondásokkal tarkított.

Mi fontosabb, az agy mérete vagy inkább a barázdáltsága? Befejeződik-e az agy fejlődése megszületésünkkor vagy tovább tart? Tényleg nem regenerálódik az idegsejt? Tényleg csak cukrot tudnak „enni” az idegsejtek? Mennyi idegsejtünk van? Mi a szerepük az agyi folyamatokban a nem idegi sejteknek? Ezekre a kérdésekre vannak válaszaink, melyek azonban újabb és újabb kérdésekhez vezetnek.

Vannak azonban tényszerű megállapítások is az agy működésével kapcsolatban.

Ha nem jó az agy keringése, akkor biztos, hogy zavar támad az agy táplálásában is, ami rövid és hosszú távú zavarokat egyaránt előidézhet és fenntarthat. Ezért az agyi mikrocirkulációt javító készítmények, mint például a Gotu kola vagy a Ginkgo biloba, hozzájárulhatnak agyműködésünk karbantartásához.

Ha csökkentjük a sejtkárosító hatású oxidatív folyamatokat, szintén segítjük agyunk működését. Erre vízoldékony és zsíroldékony vitaminok, ill. vegyületek is rendelkezésre állnak: aszkorbinsav (C-vitamin), E-vitamin, omega-3 zsírsav, szelén.

Ha megfelelő alvás-ébrenlét ciklust alakítunk ki, akkor az alvás alatt az agy rendet tud tenni a tárolt információk között, a kevésbé fontosaktól megszabadít minket, a fontosakat pedig jobban memorizálhatóvá teszi.

Terhesség alatt rendszeres omega-3 és taurin fogyasztásával serkenthető a magzati agy fejlődése, nagyobb valószínűséggel lesz „okos” a gyermek.

Javasolt készítmények:

  • omega 3 halolaj 1000-3000 mg
  • Gotu Kola 500 mg 1×1
  • Ginkgo Biloba 120 mg 1×1
  • Taurin: 3000 mg naponta.

 

Izgalmas, új termékek érkeztek webshopunkba, ezeket is megismerheted most.

Omega-3 krill olaj 1000 mg+ Astaxanthin 50 mikrogramm 30 db

  • Támogathatja a normál agyműködést, látást és a szív megfelelő működését.Az Omega Krill kapszula fogyasztását főleg azok részére ajánljuk, akik külön figyelmet fordítanak a szív-, vérkeringés egészségének támogatására, és a megfelelő koleszterinszint és agyi működés fenntartására.
    Termékünk kitűnő választás lehet ezen erőfeszítések elősegítésére a változatos, kiegyensúlyozott táplálkozás és az egészséges életmód részeként alkalmazva.
  • Termék adatlapja (kattints ide) – webshop

Bruttó: 3 990 Ft – Nettó: 3 142 Ft

 

L-metil-tethahidro-folát (aktív folsav) 800 mikrogramm 100 db

Metafolin® (kalcium-L-Metilfolát) biológiailag aktív folát forma.

Az L-Methylfolate azonnal hasznosítható a szervezet számára, további átalakítás szüksége nélkül. Ezáltal sokkal hatékonyabb azon nők esetében is, akik szervezete a folsavat nem tudja teljes mértékben biológiailag aktív formájú foláttá alakítani és megfelelően hasznosítani.

Termék adatlapja (kattints ide) – webáruház

Bruttó: 2 990 Ft – Nettó: 2354 Ft

Véleményed, kérdésed van? Szólj hozzá Te is...