Itt a tavasz, itt az allergia újra meg újra

0

-hívta fel a figyelmet a tavaszi pollenszezon indulására az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A téma sajnos egyre több ember számára aktuális, mert Magyarországon évente 2-4 százalékkal nő az allergiások száma. Arányuk eléri a teljes lakosság egyharmadát, azaz több mint hárommillió érintett van.

A következő napokban a mogyoró, az éger, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja várhatóan a tüneteket okozó, közepes tartományban alakul, sőt helyenként – elsősorban a Dunántúlon és az Alföld déli részén – a magas szintet is elérheti.   
Most mivel hideg volt a tél, több növény egyszerre virágzik. Ugyanakkor a mostani pollenek csak egy hétig, tíz napig vannak a levegőben. A tavasz második felében viszont például a kőris, amely erős allergénnek is számít, hosszú ideig van a levegőben.

Ezek nem jó hírek az allergiásoknak. Kezdődhet a gyógyszeres kezelés, a végét nem is látod. Lehet, hogy a gyógyszer, ami tavaly működött, az idén már nem fog. Félsz a mellékhatásoktól, a kialvatlanságtól, koncentrációs zavaroktól.

Jó hírem van. Ha nem akarsz gyógyszert szedni, de szabadulnál az allergiádtól, keresd fel rendelőnket, tudunk segíteni. https://paleolitcentrum.hu/allergiakezelese

Véleményed, kérdésed van? Szólj hozzá Te is...