Hogyan tápláljuk ízületeinket?

0

Életünk folyamán ízületeink folyamatosan nagy terhelésnek vannak kitéve. Működésükkel nagymértékben hozzájárulnak a dinamikus hely-és helyzetváltoztatásunkhoz. Ha egészségesek, szinte nem is tudunk létezésükről. Azonban nagyon sok veszély leselkedik ízületeinkre. A sok ülés, kevés mozgás, rossz tartás, gyulladáskeltő élelmiszerek fogyasztása, sérülések, túlsúly- és elhízás, autoimmun gyulladásos betegségek, vitaminszegény táplálkozás, D-vitamin hiány mindegyike okozhat gyulladást és fájdalmat ízületeinkben, tartóssá válásuk pedig az ízületek krónikus gyulladását, következményes szerkezeti károsodását és tartós fájdalmasságát okozhatják.

Életmódváltással, rendszeres fizikai aktivitással, paleolit táplálkozással, testsúlycsökkentéssel komolyan mérsékelhető a gyulladás. Azonban ahhoz, hogy ne csak a veszélyeket csökkentsük és indirekt módon javítsuk ízületeink állapotát, érdemes azok specifikus táplálásáról is gondoskodnunk.

Ezek a tápanyagok a kollagén, a metil-szulfonilmetán (MSM), a kondroitin. Ha ezek mellé még természetes gyulladáscsökkentő hatóanyagok is kerülnek (bromelain, kurkuma), akkor erőteljes az ízületek táplálása és védelme gyulladással szemben.

Javasolt készítmények (kattints a készítmény nevére és olvasd el a pontos leírást!):

  • JoinTherapy 1×1 tabletta
  • A JoinTherapy használatát főleg azok részére ajánljuk, akik külön figyelmet fordítanak a porcok és az ízületek egészségének támogatására.

 

  • Kurkuma kivonat 500 mg 1×1 tabletta.
  • Porcok és az ízületek egészségének támogatására, és ezek normál állapotának fenntartására.
    Ez a termék kitűnő választás lehet ezen erőfeszítések támogatásához a változatos, kiegyensúlyozott táplálkozás és az egészséges életmód részeként alkalmazva.

Véleményed, kérdésed van? Szólj hozzá Te is...