Hogyan csökkenthető a visszatérő húgyúti fertőzések gyakorisága?

0

Sokak életét keseríti meg a visszatérő húgyúti fertőzés. Már gyermekkorban elkezdődhet és gyakran felnőttkorban is megmarad. Többnyire gyakori vizeléssel, vizeléskor égő- csípő érzéssel, alhasi fájdalmakkal jelentkezik. Láz nem jellemző. Ez a tünetegyüttes alsó húgyúti fertőzésre utal. Az elvégzett vizsgálatok anatómiai elváltozást, egyéb hajlamosító tényezőt nem igazolnak. A vizelet bakteriológiai vizsgálata során rendszerint E. coli nevű baktériumot találnak magas csíraszámban. A baktérium rendszerint érzékeny a legtöbb antibiotikumra. Egy hét kezeléssel tünetmentesség érhető el, a mikroszkópos lelet és a kontroll bakteriológiai vizsgálat is a gyulladás megszűntét jelzi.

Az E. coli a bélflóra természetes lakója, de hogy kerül a bélből a steril húgyúti rendszerbe?

A pontos mechanizmust nem ismerjük. Valószínűleg az immunrendszer gyengülését eredményező meghűlés, mezitlábbal történő járkálás hideg felületen („alulró felfázás”) hatására a bélben levő baktériumok inváziója következik be a nyirokutakon keresztül. Ez vezethet a panaszokhoz.

De hogyan védekezzünk?

  1. Az arra érzékenyek kerüljék a hideg felületen való járkálást.
  2. Óvakodjanak a meghűléstől.
  3. Kerüljék a nyilvános strandokat.
  4. Erősítsék immunrendszerüket specifikus és aspecifikus készítményekkel.
  5. Szedjenek kúraszerűen D-mannóz port. Ez képes az E. coli hólyagfalon történő megtapadását akadályozni, így az nem tud akadálytalanul elszaporodni.
  6. Szedjen Cranberry- tőzegáfonya kivonatot. Ez nemcsak a vizelet savasításával, hanem D-mannóz tartalmával is a fertőzések ellen hat.
  7. Fogyasszon rendszeresen az átlagnál több folyadékot, mert a folyamatos hólyag ürítés kedvezőtlen a baktériumok számára.

Kapcsolódó termékeink

1.Immune Support 400 mg 60 db

Br.: 1 490 Ft

2.D-mannóz por 85 gr

Br.: 5 990 Ft

3.Colostrum 650 mg 60 db

Br.: 2 750 Ft

4.C-vitamin (L-aszkorbinsav) 100 gramm

Br.: 600 Ft

5.Tőzegáfonya koncentrátum C-vitaminnal
Br.: 2 750 Ft

Véleményed, kérdésed van? Szólj hozzá Te is...