Fogyni vágyóknak-3. Rész

0

Hogyan szűntesd meg a gyulladást a pajzsmirigyedben?

Természetesen erre csak addig érdemes gyúrnod, amíg van saját pajzsmirigyhormon-termelésed. Ha már kiégett a pajzsmirigyed, akkor bármilyen, a megmentésére irányuló erőfeszítésed hiábavaló. Hogy van-e értelme a beavatkozásnak, azt csak vérvétellel, ill. UH-vizsgálattal lehet eldönteni. Ezek, ill. a pajzsmirigy ellenes antitestek mértékének folyamatos monitorizálása elengedhetetlenül fontos a gyógyulási folyamat teljes hosszában.

Abban az esetben, ha van még működőképes szövetállomány, de már el kellett kezdeni a pajzsmirigyhormon-pótlást, haladéktalanul meg kell kezdeni a gyulladáscsökkentést.

  1. Ez paleo táplálkozással indul. Sőt, az ún. goitrogén hatású zöldségeket (keresztesvirágúak-pl. a káposztafélék és rokonaik) is érdemes mellőznöd.
  2. D3-vitamin-nagyobb dózisban a szokásosnál-lehet 10-15.000 NE is naponta-a legfontosabb gyulladáscsökkentő és immunrendszer-szabályozó.
  3. D3 mellé mindig kell K2 és Mg, valamint Béta-karotin. Ezek nélkül a D3 csak félkarú óriás!
  4. Halolaj nagy dózisban-nem tudod túladagolni, mehet akár 5-10-000 mg is naponta. Gyulladáscsökkentő hatású!
  5. Az előző részben már jeleztem a különböző nyomelemek szükségességét: szelén-200 mikrogramm, cink:30 mg, kielégítő vasszint mellett. Ha vashiányos is vagy: kell vaspótlás is.
  6. Guggul: nehéz beszerezni- ez egy természetes anyag, mely a pajzsmirigyhormonok átalakításába nyúl bele, segíti az aktív hormon hosszabb hatását.
  7. Ashwagandha: hasonlóan a guggulhoz, végeredményben a hatékony formula szintjét emeli.
  8. Koreai ginseng: mint a fenti kettő, gyulladást csökkent és segíti a hatékony hormon működését.

Ha mindezek ellenére rövid idő elteltével nem látsz érdemi változást a súlyodban, ne keseredj el! Egy autoimmun folyamat megállítása, majd a gyulladás visszafordítása hónapokig biztosan, de lehet, hogy akár egy évig is eltarthat.

Az is elképzelhető, hogy a sikertelenséged hátterében lyukacsos vagy szivárgóbél-szindróma van, ennek megszűntetése nélkül nem tudsz boldogulni. A hogyanról a következő részben írok.

Véleményed, kérdésed van? Szólj hozzá Te is...