Aloe vera, az örök élet elixírje

0

Az aloe vera az egész világon elterjedt, sok féle nemzetségből álló növény, mely a liliomfélék családjába tartozik. Csodálatos hatását már évezredek óta alkalmazzák. A pozsgás levelek belsejében található kocsonyás anyag használata szinte végig kíséri az összes ókori kultúra életét. Jézus testének balzsamozásán keresztül Nagy Sándor katonáinak sebesüléseit is ezzel végezték.

Az aloe vera jótékony hatásai

A nyers aloe gazdag A-, C- és E-vitaminforrás, sok ként, kalciumot, magnéziumot , cinket, szelént és krómot tartalmaz. Kiemelkedő forrása poliszacharidoknak, antioxidánsoknak, aminosavaknak, enzimeknek, szterolvázas vegyületeknek, ligninnek, rostoknak.

Az aloe poliszacharidjai kiemelkedő hidratáló hatással bírnak az ízületekre, agyra, idegrendszerre, bőrre, ráadásul, mint energiaforrások is rendelkezésre állnak.

Befolyásolják az immunrendszer működését, segítenek a krónikus vírus-és gombafertőzések leküzdésében.

Az aloe kiváló segítség fogyókúrákban, ill. izomtömeg növelő sportoknál.

Ha szeretnél sokáig szép, hajlékony és ruganyos maradni, vagy szeretnél egy szuperül működő immunrendszert, akkor fogyassz rendszeresen aloét!

Az aloe segíti az emésztést

Mikrobaölő hatása révén az aloe segít az emésztőrendszer egészségének fenntartásában. Segíthet a vastagbélgyulladás, a Crohn-betegség és az irritábilis bélszindróma leküzdésében. Közismert hatása, hogy segíti a bélhámsejtek regenerációját is.

Az aloe gyorsítja a tápanyagok felszívódását, pusztítja a Candidát, növeli a jó bélbacik számát, melyeknek prebiotikumként ideális tápanyagként is szolgál.

Védi a tápcsatorna nyálkahártyáját, segíti a küzdelmet egy sor kórokozó baktériummal és gombával szemben.

Az aloe kiváló gyulladáscsökkentő hatású

Állatkísérletek eredményei alapján kijelenthető, hogy az aloe véd az ízületi gyulladás, ill. egyéb gyulladások ellen autoimmun és allergiás folyamatokban egyaránt. Segíti a károsodott szövetek regenerációját. Véd a sugárártalmaktól is. Ígéretes vizsgálatokat folytatnak daganatos betegek kezelésében is aloe vera használatával.

Az aloe csökkenti a vér koleszterin- és trigliceridszintjét, főként cukorbetegekben. Segít normalizálni a vércukorszintet is.

Az aloe támogatja az immunrendszer működését

Az aloe vera poliszacharidjai mannózmolekulákkal kapcsolódnak össze. Ez így keletkezett vegyület híresen erős vírus-, gomba- és baktériumölő, valamint gyulladáscsökkentő hatású.

Az aloe vera felveszi az ún. Ormus-ásványokat. Ezek elfogyasztva lerakódnak az ízületek felszínén, az ideg-é simmunrendszerben, bőrben, hajunkban, májban és hasnyálmirigyben. Az Ormus tartalmú poliszacharidok valamennyi bioaktív hatóanyag hatását megsokszorozzák és energetizálják azokat a sejteket, amelyekkel kapcsolatba kerülnek. Mindez gyors gyógyulást és optimális homeosztázist biztosít. Ha Holt-tengeri sóoldattal tudod öntözni aloe vea növényedet, akkor nagy mennyiségben tudsz Ormus-ásványokat felvetetni vele, így rendszeres fogyasztásával még sokkal nagyobb gyógyító-egészségmegőrző hatást érhetsz el.

Az aloe kiválóan hidratál

Az aloe hidratáló hatását valószínűleg minden nő ismeri, aki egy kicsit is foglalkozik saját szépségével, ill. annak megőrzésével. Szinte minden hidratáló készítménybe tesznek aloe verát. Ennek biológiai alapját az aloe poliszacharidjai, speciális kéntartalma, ill. az Ormus-ásványok jelentik. Ezek segítik a kollagéntermelést, mely megköti a bőrben levő nedvességet, így varázsolja a bőrt üdévé, fiatalossá.

Mindemellett lassítják az öregedést, megfiatalítják belső szerveinket is.

Az aloe serkenti a májműködést, hogy több glutationt termeljen. Ez antioxidáns hatású, így segít csökkenteni a káros homocisztein szintet.

Az aloe segít megőrizni a vese egészségét

Az aloe adaptogén hatású, azaz segít a szervezetnek alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez. Segíti a belső szervek egészségének fenntartását. Vesebetegeknek javítja az állapotát, akár a dialízis is elkerülhető.

Az aloe regenerálja a bőrt

Ez a hatása is közismert, leégés után nemcsak hűsít és csillapítja a viszketést, de csökkenti a gyulladást is és lehet, hogy a felhólyagosodást is megelőzheted vele. A bőrvédő hatás eléréséhez órákon át a problémás területen kell hagyni. Lehet vele ekzemát, csaláncsípést, allergiákat, aranyeret, sebeket, horzsolásokat, bőrfertőzéseket, anyajegyeket, lábgombát, pikkelysömört, terhességi csíkokat, kiütéseket egyaránt kezelni.

Hogy fogyaszd az aloét?

Vágd le, amit meg akarsz enni, hámozd meg, a belső kocsonyát fogyaszd. Tedd turmixba, salátába. Kombinálhatod más szuperfoodokkal, mint virágporral, nonival, giji bogyóval, nyers csokival- így egymás hatását erősítik, valódi életelixírhez juthatsz.

Helyi hatású készítményként az egyszeri bedörzsölés nem elégséges, ismételten, ill. órákon keresztül kell a kezelést folytatni.

Lábgomba kezelése

A gélt hígítsd ásványvízzel, majd a sűrű oldatot öntsd lavórba, majd a gombás lábat hat héten keresztül mindennap több órán át áztasd.

Hogy neveld az aloét?

A legjobb a félig homok, félig virágföld keverék, kalciummal kiegészítve. Két öntözés között száradjon ki a talaj, a túlöntözés veszélyes. Melegben szabadban, árnyákban tartandó, télen az ablak mellett.

Ha marad három levele,  addig nem károsítja a szüret. Mindig a talajhoz legközelebbit kell levágni először, a szár közelében történjen a metszés.

Egy csipetnyi sót (Holt-tengeri)kell adni négy liter vízhez, évente négy-hat alkalommal kell öntözni.

Véleményed, kérdésed van? Szólj hozzá Te is...