Akupunktúra: a mellékhatások nélküli gyógymód

0

Már az ókori görögök is tudták. Nos, ez a közhelyszerű megállapítás az akupunktúrával kapcsolatban nem a görögökre, hanem a kínaiakra vonatkozik. Több, mint 3000 éves orvosi könyveket olvashatsz, ahol az akupunktúrával kapcsolatban addig felgyülemlett tudást már rendszerezni kellett. 5000 éves kőtűket találtak, melyeket akupunktúrás kezelésekhez használtak.

Volt (van) egy jól kidolgozott élettani és kórélettani háttere, mely a természet és az emberi test működésének megfigyelésén alapul. Ennek elsajátítása lehetővé teszi az akupunktúra megfelelő használatát. Segítségével milliók gyógyultak és gyógyulnak a mai napig.

Az akupunktúra egy nagy gyógyítói rendszer, a hagyományos kínai orvoslás része. Ebbe beletartozik még a (gyógy)növények, állati-és ásványi eredetű anyagok felhasználása, légzés- és mozgástechnika alkalmazása is.

 

Miért érdemes kipróbálnod az akupunktúrát?

 

Az akupunktúra, szemben a nyugati orvoslással, nem a felszínen lévő jelenségekkel foglalkozik, nem a tünetet igyekszik elnyomni, hanem az egész szervezet harmonikus működését igyekszik visszaállítani.

Ha fáj a fejed, nem abból áll a gyógyítás, hogy bekapsz egy aszpirint, hanem egy alaposabb vizsgálat után, feltérképezve a szervezeted működését, olyan megoldást kapsz, aminek során a saját öngyógyító képességed felszabadul a gátlás alól és megszűnteti a panaszaid.

Ez a megoldás nemcsak a fejfájásnál, hanem szinte minden betegségnél működik.

Az akupunktúra nem mindenható gyógyító eljárás, de sok esetben nagyon hasznos és mellékhatások nélküli gyógymód, egy átfogó diagnosztikus és terápiás eljárás, melyben a gyógyhatást a bőr meghatározott pontjainak tűszúrással való ingerlése idézi elő. 

Az akupunktúrás pontok a bőrfelületen meghatározott lokalizációjú, 0.5-2 mm átmérőjű kis területek, ahol csökkent az elektromos ellenállás, a pont ingerlésével vagy nyugtatásával befolyásolható a megzavart funkciójú meridián, ezáltal a szervek funkciózavara gyógyítható. 

 

Kipróbálnád az akupunktúrát, de félsz a tűszúrástól?

 

Semmi gond, te is megélheted az akupunktúra csodáját. A rendszer örökérvényű voltát mi sem jelzi jobban, minthogy ugyanezt a meridián és pontstruktúrát használva úgy is ki lehet váltani a gyógyító hatásokat, hogy nem használunk tűt! Gondolj csak a talpmasszázsra vagy akupresszúrára.

Egy komoly megoldási lehetőség tűfóbiásoknak a lézerakupunktúra használata. A kínai rendszer szerint felállított kezelési terv alapján, a kiválasztott pontokat nem tűvel, hanem lézersugárral ingereljük. Egyáltalán nem fáj és rövid ideig tart a kezelés. Nagyon kényelmes és eredményes megoldási lehetőség, ha félsz a tűszúrástól.

 

A szükséges kezelési szám betegségtől függően 5-10. Néha, főleg ha régi problémával keresel fel, szükség lehet ennél több kezelésre is. Az is előfordulhat, hogy egyetlen alkalom megoldja a gondodat.

 

Mit érdemes akupunktúrával kezeltetned?

 

 • akut és krónikus ízületi elváltozások;
 • sport- és egyéb sérülések;
 • fejfájás, migrén;
 • porckorongsérv, lumbágó;
 • hasmenés, székrekedés, gyomorsav problémák, reflux;
 • változó kori, nőgyógyászati problémák;
 • nehéz teherbe esés;
 • aranyér;
 • fogfájás, fogászati kezelés utáni fájdalmak;
 • stressz;
 • magas vérnyomás;
 • bénulások utáni állapotok;
 • stb.

 

Emlékeztetőül: Akupunktúrával funkciót javítunk, fájdalmat csillapítunk, ami az esetek nagy részében komoly teljesítménynek számít. Emellett az akupunktúra egy szinte abszolút fiziológiás megoldás, mert nem viszünk be a szervezetbe idegen vegyületet, gyógyszert és semmiféle ártalmat sem jelent. Nemcsak a panaszokat kezeljük, hanem a betegség okát próbáljuk megszüntetni.

Véleményed, kérdésed van? Szólj hozzá Te is...