Akarsz száz évig élni?
A csodálatos taurin…

0

A kérdésre valószínűleg többségben lennének az igennel válaszolók. Főleg, ha azt is kérhetnék, hogy ne csak sokáig éljenek, hanem egészségesek is maradhassanak. A hosszú, egészséges élethez szükséges elixírt évezredek óta kutatjuk. Sok minden szóba került már a történelem folyamán, többségükről kiderült, hogy nem segítenek a cél elérésében. Modern korunk kutatói sem adták fel a reményt, hogy megtalálják a csodaszert. Végül a rengeteg munka meghozta gyümölcsét, és megtalálták, amit kerestek. Használata ugyan nem ígér örök életet, de rendszeres fogyasztói joggal bízhatnak hosszú és egészséges életben. A csodaszer neve: taurin.

A taurin egy speciális fehérje alkotóelem, mely főként tengeri herkentyűkben található nagy mennyiségben. Japán Okinawa –szigetén az emberek nagyon sokat esznek ebből, és a világon a legtöbb 100 évesnél idősebb ember ott él! A vizsgálatok egyértelműen bebizonyították a taurin különleges szerepét a hosszú életükben.

Mit tud a taurin? Gátolja a koszorús erek meszesedését, kedvezően alakítja a vérzsírok arányát, csökkenti a testtömeget és a vércukorszintet. Értágító hatású, javítja a sportteljesítményt, fokozza a sérülések utáni regenerációt. Különleges hatása, hogy a kromoszómák végén lévő telomérek rövidülését akadályozza. Ha ezek a különleges egységek sejtjeinkben töredeznek, rövidülnek, akkor ugyanígy rövidül az életünk. Ha valami ezt a folyamatot lassítja vagy akadályozza, az direktben hosszabbítja meg az életünk. Nos, a taurin ezt teszi.

Hosszú és egészséges életet szeretnél? Szedj rendszeresen taurint.

Nem tudod, hol keresd? 

Véleményed, kérdésed van? Szólj hozzá Te is...