AFA alga vagy Klamath-tavi kék-zöld alga: 1. rész

0

AFA alga vagy Klamath-tavi kék-zöld alga: 1. rész

A Klamath-tó az USA-beli Oregon államban található. A vidék szinte érintetlen környezetben, szennyezésmentes állapotban őrzi a nagy kiterjedésű, sekély vizű tavat. Ennek a tónak a lakói már évmilliók óta a kék-zöld algák.

Különleges élőlények, nem tartalmaznak sejthártyát a sejtmag körül, így genetikai állományukat könnyűszerrel magukba építik az emberi bélbaktériumok. Ezzel pedig egész szervezetünk évmilliárdos genetikai információval gazdagodik, mely immunrendszerünket ellenállóbbá teszi, könnyebben tudunk alkalmazkodni a környezeti változásokhoz.

Az AFA algák klorofillt, fikocianint és egyéb festékanyagokat tartalmaznak, ezektől nyerik színüket, ezeknek köszönhetik rendkívüli biológiai hatásaikat.

Kiemelkedő mennyiségben tartalmaznak az idegtevékenységben szerepet játszó fitovegyületeket, antioxidánsokat, ásványi anyagokat, aminosavakat, vitaminokat, enzimeket.

Az összes táplálék közül a kék-zöld algák tartalmazzák a legtöbb antioxidáns vegyületet: béta-karotint, likopént, luteint, klorofillt és fikocianint.

Ha az előző hírlevélben magasztaltam a spirulinát, akkor az AFA algára elfogytak a jelzők:

– A spirulinát termesztik, az AFA alga vadon „nő”, úgy szedik össze-az AFA több ásványi anyagot tartalmaz;

– Az AFA alga klorofilltartalma háromszorosa a spirulináénak;

– Az AFA alga fikocianintartalma is kétszerese a spirulináénak;

– Az AFA alga ötször annyi C-vitamint tartalmaz, mint a spirulina;

– Az AFA alga több esszenciális zsírsavat tartalmaz, mint a spirulina.

A fenti tények ellenére a spirulina legalább olyan jó hatást gyakorol anyagcserénkre, emésztésünkre, mint az AFA alga. Érdemes mindkettőt kipróbálni!

Az AFA alga jótékony hatásai

Magas klorofilltartalma révén segíti a vörösvértestek felépítését, szerepe lehet a fehérvérűség kezelésében. Különleges hatása a belek szagtalanítása.

Óriási fikocianintartalma segít a csontvelői őssejttermelésben, így segíti az immunrendszer működését.

40-féle nyomelemet és ásványi anyagot tartalmaz, melyek nélkülözhetetlen építőelemei szöveteinknek. A jó ásványianyag-, nyomelem- és vitaminellátottság fontos feltétele a degeneratív és krónikus betegségek elkerülésének.

Az AFA alga kiváló B-vitaminforrás, ez kell a stressz legyőzéséhez, az emésztési folyamatokhoz, szervezetünk energiaellátásához.

Véleményed, kérdésed van? Szólj hozzá Te is...