Új lehetőség az allergia megelőzésére

0

Ismert tény, hogy a farmon nevelkedett gyerekek körében alacsonyabb az asztma és az allergia kialakulási esélye, azonban ez a hatás nemcsak mikrobáktól függ, hanem kialakulásában egy szerves molekula, a sziálsav is közreműködik. A felismerés az allergia-megelőzés új, hatékony módszeréhez vezethet

Az allergiás eredetű légúti és bélgyulladás előfordulása az elmúlt évtizedekben igencsak megszaporodott az iparilag fejlett országokban, olyannyira, hogy napjainkban a gyermekek 30 százaléka szenved tőlük. A farmokon nevelkedő gyermekek körében azonban nem nőtt olyan mértékben az allergia gyakorisága, mint a velük egy faluban, de nem farmon élő társaik körében.

A farmon nevelkedők védettségét nemcsak az eredményezi, hogy a kevésbé higiénikus viszonyok között a mikrobák szélesebb választékával találkoznak, hanem az is közrejátszik, hogy az állatokkal érintkezve és állati eredetű táplálékot fogyasztva egy olyan szerves anyag jut be a szervezetükbe, ami szabályozza immunrendszerük működését.

A sziálsav (N-Glycolylneuraminic acid, Neu5Gc) a gerinces állatok széles körében előfordul, azonban az emberek egy mutáció eredményeképpen nem termelik azt. Az állatokkal érintkezve a sziálsav bejut a szervezetbe, és beépül egyes glikoproteinekbe, amelyek aztán antitesttermelésre serkentik az immunrendszert. Azok a gyermekek, akiknek a szervezetében több a sziálsav elleni antitest, kevésbé hajlamosak az allergiás reakcióra.

A farmon élő gyermekek szérumában nagyobb a sziálsav-ellenes antitestjek koncentrációja, és a több sziálsav-ellenes antitesttel rendelkező gyermekek kevésbé szenvedtek allergiától, légúti és bélgyulladástól.

A hatásmechanizmus tisztázása során kiderült: a sziálsavval való érintkezés nem az allergiás reakció során termelődő immunglobulin E koncentrációját csökkenti, hanem a regulátor T-sejtek mennyiségének növelése révén indítja be a gyulladásgátlást. A jövőben a sziálsavval történő kezelés az allergiamegelőzés egyszerű módszere lehet. /Medical Online/

Addig, amíg a fenti lehetőség a mindennapi gyakorlatban nem jelenik meg, addig megelőzésre marad a D3-vitamin, a halolaj és más fontos táplálék-kiegészítők szedése, a gabonák, tejtermékek és hüvelyesek kerülése. Ha már kialakult az allergia, akkor ugyanazek segíthetnek a tünetek mérséklésében, de kiválóan hatékony segítség a biorezonancia vagy lézerakupunktúra használata. http://paleolitcentrum.hu/allergiakezelese/

Véleményed, kérdésed van? Szólj hozzá Te is...