Tengeri fitoplankton- szuperfood nemcsak bálnáknak – 2.rész

0

A fitoplankton előnyös hatásai:

  • Energetizál, de nem pörget fel;

Javítja erőnlétünket, a szervezet energiatermelésébe sejtszinten avatkozik be: a mitokondriumok, az emberi sejtek energiatermelő minireaktorai szintjén. Ehhez a bennük levő nagy energiatartalmú nukleotidokat használja. Ugyanezek felelősek az emberi energiatermelésért is. Ezzel a hatással egyúttal beindítják az emberi DNS hibáinak javítását is.

  • Erősíti az immunrendszert: vírus-, baktérium- és gombaölő hatású;
  • Csökkenti a fájdalmakat: gyulladáscsökkentő hatása révén;
  • Hatékony méregtelenítő- böjtölés során energiát ad és pótolja az ásványi anyagokat, lúgosít.
  • Fogyasztó hatású;
  • Javítja a memóriát: omega 3- és foszfolipidtartalma átlépve a vér-agy gáton, védi az agyat idegen anyagok lerakódásától, táplálják az agyat és a belső elválasztású mirigyeket. Ennek hatására megnő az agyi ingerületátvivő anyagok termelése , melyek javítják , élénkítik az agyi folyamatokat-javul a memória.
  • Fokozza az erőnlétet, sportosabbá tesz. A tengeri fitoplankton magas klorofilltartalma révén javítja az oxigénfelvételt, ezzel javítja az izmok tápláltsági állapotát. Ez pedig fokozza az erőnlétet, javítja az állóképességet és a fizikai teljesítményt. Ehhez járul még az is hozzá, hogy teljes értékű fehérjéket tartalmaz. Ráadásul ezek a fehérjék sokkal könnyebben felszívódnak, mivel nyersen és nem főzve fogyasztjuk őket.
  • Megszűnteti a vércukor-ingadozást;
  • Csökkenti az éhséget;
  • Javítja a koncentráló-képességet;
  • Javítja a szexuális teljesítményt;
  • Gyorsítja a gyógyulást és regenerációt;
  • Karbantartja az idegrendszert;
  • Nyugodt, kiegyensúlyozott lelkiállapotot eredményez;
  • Nyugodtabb alvást biztosít- frissebb az ébredés;
  • Javítja az emésztést;
  • Támogatja a keringést;
  • Javítja a látást;
  • Fiatalosabb külsőt kölcsönöz.

A tengeri fitoplankton minden egyes grammjában a lehető legtöbb lúgos kémhatású tápanyag koncentrálódik. Valamennyi ismert ásványi anyagot és aminosavat tartalmazza, nagyon könnyen felszívódó és szinte teljes mértékben hasznosuló formában.

Gazdag antioxidánsokban, klorofillban, karotinoidokban. Ezek az antioxidánsok védenek minket és sejtjeinket a káros sugárzásoktól, a szabad gyököktől és egyéb oxidatív szennyező anyagoktól.

Véleményed, kérdésed van? Szólj hozzá Te is...